Ervaring

17 december 2015

541
Q

Ik hoop maar dat de Parkzicht Kliniek in Rotterdam groen licht van de verzekering krijgt en dat de Neuroloog aldaar bij mij de PTED ingreep zinvol en mogelijk acht

Drie jaar geleden werd bij mij na een lange en slepende periode en uiteindelijk een MRI Scan, een hernia geconstateerd. Maar na onderzoek door een neuroloog en neurochirurg bleek deze niet operabel te zijn. Volgens hun waren er te veel risico's aan verbonden en dus kwam ik uiteindelijk bij een pijnpoli terecht. Daar heb ik twee behandelingen gehad; de tweede behandeling bood enigszins soelaas, maar de pijn kwam echter langzamerhand in 2015 weer terug. Dit ging gepaard met uitval verschijnselen. Ik heb echter nog geen dag in de ziektewet gelopen, ik ben al die tijd doorgegaan met werken, het was zwaar fysiek werk, waarbij ik weinig dan wel geen begrip had van mijn werkgever en collega's. Ik ben daar erg over gefrustreerd geraakt!

Onlangs ben ik weer terug gegaan naar mijn huisarts. Mijn vrouw ontdekte namelijk een artikel in het blad van de NVVR, een uitgave uit december 2015. Dat ging over een mogelijkheid, genaamd de PTED ingreep, hiervoor moet ik 24 december 2015 een nieuwe MRI laten maken, want die mocht niet ouder zijn dan 6 maanden. Een kliniek in Rotterdam, staat op de nominatie om deze ingreep uit te voeren wat ook door de zorgverzekeraar vergoed gaat worden. Eerst krijgt men een onderzoek om vast te stellen of het alsnog een normale ingreep kan worden, zo niet dan wordt een PTED ingreep verricht. Ik hoop dat het voor mij de laatste wordt teneinde de kwaliteit van mijn leven verbetert zal worden. Elke dag met pijn naar het werk gaan is gewoon niks aan!

Tot nu toe nog ervaar ik helemaal niets anders dan alleen frustraties. Ik merk ook dat de psychologische druk eveneens toeneemt, naarmate er niets ondernomen wordt. Ik heb voorheen pijnstilling met medicatie gehad en allerlei therapieën. Als laatste heb ik permanent een TENS kastje van de pijnpoli verstrekt gekregen. Dat werkt, maar niet afdoende. Gedurende de nacht lag ik vaak wakker van de pijn, daardoor slaap ik onrustig. Ik hoop maar dat de Parkzicht Kliniek in Rotterdam groen licht van de verzekering krijgt en dat de Neuroloog aldaar bij mij de PTED ingreep zinvol en mogelijk acht. Januari is het dan afwachten voor mij maar ik hoop het er het allerbeste van dat ik daarna dan nagenoeg pijnvrij kan leven.

 

Details

Leeftijd: 59

Geslacht: Man

Aandoeningen

  • hernia

Thema's

  • Chronische pijn
  • Pijn in rug of nek
  • Werk
  • Alternatieve behandelingen
  • Tens-apparaat of neurostimulator
  • Pijn-poli of pijnbestrijding
  • Onbegrip van de omgeving
  • Omgaan met rug- en nekklachten in het alledaagse leven

Tips

  • Als na een röntgenfoto de uitslag niet voldoende resultaat geeft, en de rugpijn aan houdt, fysiotherapie ook geen soelaas biedt, sta er bij de huisarts dan op dat er een MRI Scan gemaalkt wordt. Laat u niet afschepen met slechts pijnstillers; op een MRI wordt een aandoening beter zichtbaar en kan het beter in een beginstadium ontdekt worden dan pas in een later stadium. Een vroege diagnose kan u een hoop pijn en andere problemen besparen! Ik kan dit aan een ieder met rugklachten in alle opzichten aan raden!
Toon alles