Ervaring

19 juli 2014

Q

Ik zou tegen iedereen willen zeggen: blijf niet hangen bij één medicijn als je daar veel last van hebt

Nadat bij mij de diagnose werd gesteld kreeg ik Depakine voorgeschreven. Maar ik bleef suf, huilde veel en voelde me down. De Depakine heb ik afgebouwd en ik ben overgestapt op Lithium en Zyprexa. Van de Zyprexa kwam ik in een korte tijd vijftien kilo aan. We zijn toen uit gaan kijken naar een ander anti-psychoticum. Dit werd Abilify. De eerste twee jaar had ik geen bijwerkingen, maar daarna kreeg ik hevig trilllende armen en benen.

Uiteindelijk heb ik de dosis Abilify tegen het advies van de psychiater afgebouwd van 20 mg naar 5 mg.  Maar Abilify werkt  goed bij mij en zonodig kan ik het weer verhogen naar 20 mg. Ik voel me stukken energieker en tril veel minder. Ik heb veel geleerd van mijn SPV-er die afstand nam en me spiegelde. En heel waardevol is de huiskamergroep waarin ik lotgenoten ontmoet. Mijn partner is de vaste rots in de branding. Hij gaat niet mee in mijn stemmingen.

Ik zou tegen iedereen willen zeggen: blijf niet hangen bij één medicijn als je daar veel last van hebt. Wees assertief en kies wat bij jou het beste past. En ga niet altijd vechten, maar accepteer dat er wat bijwerkingen zullen blijven.

Aandoeningen

  • Bipolaire Stoornis

Thema's

  • Betrokkenen
  • Medicatie en bijwerkingen
  • Lotgenotencontact