Ervaring

28 november 2015

Q

Ik heb er plezier in gehad om mijn leefstijl te veranderen

Een jaar geleden ben ik, samen met mijn man, begonnen met het 5:2 vastendieet van Michael Mosley. Het houdt in dat je twee dagen per week een relatief strikt dieet volgt en de overige vijf dagen alles mag eten waar je zin in hebt. Ik volg dit dieet niet zo zeer om af te vallen, maar wel omdat het de insulinewaarden in het bloed verlaagt en het andere positieve gezondheidseffecten zou hebben.

Naast het dieet sporten we altijd twee keer in de week en proberen meer te wandelen. Naar de stad gaan of naar de sportschool doen we nu niet meer op de fiets maar te voet. Aangezien wij veel koken, hebben we er lol in om op de twee vastendagen lichte maaltijden te verzinnen. Ik heb de behoefte om overdag wel iets te eten en eet dan worteltjes, komkommer of tomaatjes. ‘s Avonds eten we vaak soep en daarna wat sla. Je zou denken dat we de andere dagen veel en vet of zoet gaan eten, maar dat is bij ons helemaal niet zo. Ik heb veel minder trek in overdadig eten.

Omdat ik veel drink vanwege lithiumgebruik en ik er niet zo van houd om de hele dag door water te drinken, maak ik 's ochtends vaak ijsthee van groene thee met wat citroen en stevia. In de middag heb ik dan een heerlijke anderhalve liter gezonde, suikervrije drank. Sinds ik dit vastenpatroon volg en meer dagelijks ben gaan bewegen, voel ik me fitter en kan ik meer van het leven aan.

Een andere verandering die ik al heb ingevoerd is het tijdstip van het innemen van mijn lithium (in overleg met mijn psychiater). Ik neem lithium in de ochtend in plaats van ’s avonds. Ik slaap nu beter door omdat ik nu niet meer zo vaak naar de wc hoef  ’s nachts.

Ik heb er plezier in gehad om mijn leefstijl te veranderen, het heeft me erg geholpen om mij fitter en stabieler te maken.

Aandoeningen

  • Bipolaire Stoornis

Thema's

  • Medicatie en bijwerkingen
  • Voeding
  • Beweging