Ervaring

10 januari 2014

Q

Ik realiseerde me dat ik aan uiterst goede zelfzorg zou moeten doen om de opleidingsweken goed te doorlopen en succesvol te laten zijn

Ik volg een internationale opleiding waarvoor ik ook twee weken lang naar het buitenland moest. Ik ervoer bij mezelf een grote druk om te presteren en had de (reële) angst dat het te intensief voor me zou zijn. Ik zou dan klachten kunnen ontwikkelen zoals oververmoeidheid, prikkelbaarheid, somberheid, hyperactiviteit en wat al niet meer.

Ik realiseerde me dat ik aan uiterst goede zelfzorg zou moeten doen om de opleidingsweken goed te doorlopen en succesvol te laten zijn. Dit heb ik gedaan door een eenpersoonskamer te vragen en de eerste week op mijn kamer te eten. Elke pauze wandelde ik alleen, samen met mijn hond. Na deze week voelde ik genoeg rust en vertrouwen dat ik de tweede week ook goed zou doormaken. Langzaamaan ben ik toen met de anderen gaan eten. Wel heb ik elke dag tijd gemaakt voor mezelf en de hond. Dat gaf heel veel rust, ruimte en vertrouwen.

De opleidingsweken heb ik niet alleen goed doorlopen, ik ben er zelfs goed ‘doorheen gefietst’ en dat ondanks de lange lesdagen. Ik kan niet zeggen hoe blij en trots ik op mezelf was. Wat een overwinning!

Aandoeningen

  • Bipolaire Stoornis

Thema's

  • Balans
  • Nachtrust
  • Beweging
  • Jong en bipolair