Ervaring

24 januari 2014

Q

In mijn baan wordt er veel van mij geƫist en daardoor vond ik het belangrijk dat ik iemand over mijn bipolaire achtergrond kon vertellen

Ik werk in een vrij technische omgeving waarbij het niet heel normaal is dat je het over persoonlijke zaken hebt. De meeste collega’s denken nogal zwart-wit en mijn eigen manager doet erg afstandelijk als je het over je persoonlijke achtergrond hebt. In mijn baan wordt er veel van mij geëist en daardoor vond ik het belangrijk dat ik iemand over mijn bipolaire achtergrond kon vertellen. Ik voelde een sterke behoefte om iemand ‘in vertrouwen’ te nemen. Het leek me bovendien handig om zo’n persoon te zoeken voordat zich problemen voor zouden doen, voordat er sprake zou zijn van ontregeling. Als ik in balans ben kan ik me ook beter uitdrukken en duidelijk maken wat voor mij belangrijk is.

Er deed zich een gelegenheid voor waarbij een andere manager van mijn afdeling en ik samen in de auto op weg naar een bijeenkomst reden. We hadden een prettig gesprek onderweg. Het ging vooral over dingen die ons persoonlijk bezig hielden; hét moment om iets te vertellen over mijn bipolaire stoornis. Dit heb ik gedaan en het deed me goed dat er nu iemand binnen de afdeling op de hoogte was. Het feit dat ik het in een nogal ongedwongen situatie bespreekbaar heb gemaakt, gaf mij ruimte en vervolgens mogelijkheden om in geval van nood met iemand te kunnen praten. Dit zorgt bij mij voor rust en een gevoel van veiligheid.

Ik werk inmiddels vier jaar bij dit bedrijf en mijn manager is inmiddels ook op de hoogte. Hij vond het een verstandige keus dat ik deze, voor mij goed benaderbare collega, in vertrouwen heb genomen.

Aandoeningen

  • Bipolaire Stoornis

Thema's

  • Betrokkenen
  • Werk - Vrijwilligerswerk - Inkomen
  • Jong en bipolair