Ervaring

6 januari 2014

Q

Ik heb inmiddels met het reisbureau een goede band opgebouwd, zij kennen mijn wensen en voorkeuren

Vakantie heeft bij mij altijd al voor veel stress gezorgd. Ik deed de voorbereiding altijd vlug-vlug op het laatste moment. Na mijn diagnose heb ik gemerkt dat het niet goed voorbereid op vakantie gaan een episode kan uitlokken. Ik realiseerde me dat ik radicaal het roer moest omgooien.

Ik ben mijn vakanties beter gaan voorbereiden. Ik heb inmiddels met het reisbureau een goede band opgebouwd, zij kennen mijn wensen en voorkeuren. Ik bespreek daar mijn vakantie zoveel mogelijk met dezelfde persoon zodat ik niet steeds hoef uit te leggen wat ik wil.

Ik bedenk vooraf mijn reisdoel: wordt het een actieve vakantie of eentje met rust. Ik neem altijd een boekje mee met bezienswaardigheden van de regio. Ik kies er een aantal uit waar ik graag naar toe wil, maar ik houd het wel overzichtelijk. Ik laat het dan van het moment zelf afhangen of ik iets ga ondernemen of een rustdag houd.

Op deze manier heb ik meer controle en rust in mijn vakantie. Ik ken mijn beperkingen en heb deze ook geaccepteerd. Ik kan weer genieten van vakantie!

Aandoeningen

  • Bipolaire Stoornis

Thema's

  • Vakantie
  • Betrokkenen
  • Jong en bipolair